DIFFERENSIAL HISOBNING AMALIY TATBIQLARI - Rashidov Anvarjon Sharipovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada, Oliy ta‟lim tizimida o‟quv fanlararo bog‟lanish va bilimlarni muvofiqlashtirish tamoyili asosida o‟quv fanlarining o‟zaro bog‟liqligi va fanlararo bog‟lanishlarni ta‟minlashga xizmat qiladi. O‟qituvchilarning metodik-matematik tayyorgarligi haqida so‟z borganda biz uni ilmiy pedagogik va matematik tayyorgarlik bilan uzviy bog‟lanishda tayyorgarligini tushunishimiz kerak. Bu esa ba‟zan bir darsning o‟zida bir nechta fanlarga murojaat qilamiz. Darslarning qay darajada tashkillanishi bu o‟qituvchining ijodkorlik qobiliyatiga ham bo‟g‟liqdir.