Ayollar huquqlarini xalqaro-huquqiy himoya qilish - Nematova Nilufar Qayimovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2023)
Ayollar huquqlarini maxsus himoya qilishga qaratilgan xalqaro va milliy huquqiy asos hamda mexanizmlar, bugungi kunda ayollar huquqlari tushunchasi vujudga kelganligini hamda bu tushuncha asosida inson huquqlarining alohida sohasi shakllanganligi.