TEMPERAMENTNING FIZIOLOGIK ASOSLARI - Otaboyeva Nargiza Toxirjonovna, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Hozirgi davrda temperament tipi deganda, ma‟lum insonlar guruhi uchun umumiy bo„lgan xususiyatlarning sodda majmuasi emas, balki mazkur xususiyatlarning qonuniy, zaruriy o„zaro bog„liqligi tushuniladi. Temperament tipini tavsiflovchi xususiyatlarning qonuniy tarzda o„zaro bog„liqligi quyidagi maqolada keltirilgan