TA’LIM MUASSASALARIDA PSIXOLOGIK XIZMAT KO'RSATISH VA UNING AHAMIYATI - Djaynakova Moxira Baxramovna, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqola orqali muallif maktabdagi psixologlarning ish faoliyati, rejadagi psixologlarning o‟rni xaqida mashg‟ulotlari va maktab hayotidagi amaliyotchi batafsil yoritib o‟tadi. Ta'lim tizimidagi psixologik xizmat tizimining ilmiy va amaliy vazifalari turli mamlakatlarda turlicha joriy etilmoqda. Bizning umumiy o„rta ta'lim maktablarimizda psixologik xizmat tizimi o'ziga xos usulda joriy etildi va dastlabki olib borilayotgan eksperimental tadqiqotlar haqaida yoritilgan.