GAP STRUKTURASINI O‘ZGARTIRISH ASOSIDA PLAGIATLIKKA YO‘L QO‘YISHNI BARTARAF ETISH - Safarova Gulshoda (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Tilni kompyuterlashtirish bevosita tabiiy tilni qayta ishlash jarayoni bilan bogʻliq. Bu oʻz navbatida lingvistik tahlillar yordamida katta dasturiy ta’minotlar yaratishni oʻz ichiga oladi. Bugungi kunda mashina tarjimasi, matnlarni morfologik, sintaktik tahlil qiluvchi dasturlar ham shu yoʻnalish oʻlaroq paydo boʻlgan hosila mevadir. Antiplagiat dasturi esa koʻpfunksiyali platforma boʻlib, u plagiat holatlarini aniqlaydi. Ushbu maqolada esa antiplagiat dasturining xususiyatlari, parafraz turlari va gap strukturasining oʻzgarishi va gap modellarini tuzish haqida fikrlar yuritiladi.