Professional ta’lim muassasalarida dasturlash tillarini o'qitishning psixologik va pedagogik aspektlari - Тожибоев. И, Комилова З.X (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Maqolada ma'lumotni qabul qilish va qayta ishlashning psixologik qonuniyatlari, dasturchida xotira va fikrlashning aqliy texnikasining ishlashi, o'quv jarayonida o’quvchi shaxsini rivojlantirish xususiyatlari, ma'lumotlar tuzilmalari konstruktiv yondashuvlar, konstruktiv pedagogika, o'quv muammoli vaziyat axborotni qabul qilish va qayta ishlashning psixologik qonuniyatlari, kontseptual va faktik o'quv materiallar tayorlashкш usullari ko'rib chiqilgan. Dasturlashda mavjud bo'lgan sintaktik va semantik jihatlar ham tavsiflanadi.