Stress va uni oldini olish - Nodira Shermatova Muhammadaliyevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Bizga yaxshi ma’lumki insonlarning orasida o’qish va ish davomida hamda kundalik hayot tarzida hissiy zo’riqishlar ,stress holatlari ko’p kuzatilmoqda.Lekin insonlarda psihologik bilim, ko’nikma va malakalarning yetarli bo’lmaganligi, muomila madaniyati yahshi shakllanmagani , oiladagi nosog’lom muhit va boshqa sabablar, streslar turli hil nizolar va kasalliklarga olib kelmoqda. Insoniyat hamisha yorug’lik va kelajakka intilib yashagan. U ilmiy tehnika inqilobi natijasida tabiatni ko’plab sir asrorlarini bilib oldi. Biroq uning salbiy oqibatlari namoyon bo’lishiga ham guvohdir.Xastaliklarni kelib chiqish sabablari xar-xil.