Javlon Jovliyev hikoyalarida milliy g‘urur ifodasi - Abdumalikova Zarifa (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Bu maqolada Javlon Jovliyevning ayrim hikoyalariga e‟tibor qaratilib, ularning badiiy-g„oyaviy jihatlari tahlilga tortildi. Shu bilan birgalikda, yozuvchining hikoya yaratishdagi mahorati, o„ziga xos uslubi yoritib, yozuvchi badiiy-estetik olami ochib berildi.