ІХ-ХІІ АСРЛАРДА РЎЙ БЕРГАН БИРИНЧИ РЕНЕССАНС ДАВРИДА ИСЛОМ ЦИВИЛИЗАЦИЯСИ - Борамбаев Айбек (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Мазкур мақолада ІХ-ХІІ асрларда рўй берган биринчи ренессанс даврида ислом цивилизациси ва ренессанс сўзининг кирип келиш тарихи ва бунга доир маълумотлар.