Oʻzbekiston Respublikasi davlat bayrogʻi va uning tarixi. - Maqsudova Gulbahor Abdujabbarovna. (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2023)
Ushbu maqolada yoshlar ongiga Davlat bayrogʻi va uning ramzi bugungi Oʻzbekiston sarhadida qadimda mavjud boʻlgan davlatlar bilan tarixan bogʻliqligini hamda respublikaning milliy-madaniy anʼanalarini oʻzida mujassamlashtirishi haqida fikr va mulohazalar singdirilgan.Jumladan,millatimiz erki hisoblanmish bayroq tom ma’noda mamlakat ramzi, ulug‘vorlik timsoliga aylanganligi e’tirof etilgan. Oʻzbekiston Respublikasining davlat ramzlaridan biri bo’lmish bayroq haqida ma’lumotlar berib tavsiflanadi shuningdek yurtimiz tarixida mavjud boʻlgan ulkan mamlakatlar bayroqlari haqida ham fikr yuritilib tahlil qilinadi.