YOSHLARNI G’OYAVIY TARBIYALASHNING AHAMIYATI - Shukurova Dilorom Xolmo`minovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Bu tezis kelajak posbonlari bo„lmish yoshlarni tarbiyalashda ideal ta‟limning muhim ahamiyatini o„rganadi. U ideal ta‟limning ko‟p qirrali jihatlarini o‟rganadi, bu nafaqat akademik mukammallikni, balki har tomonlama rivojlanish uchun zarur bo‟lgan axloqiy, axloqiy va amaliy ko‟nikmalarni ham o‟z ichiga oladi. Ushbu tadqiqot fanlararo yondashuv orqali ideal ta‟limning individual o‟sishga, jamiyat taraqqiyotiga va global raqobatbardoshlikka chuqur ta‟sirini o‟rganadi. Nazariy asoslar va empirik dalillarga asoslanib, u yoshlarga zamonaviy dunyoning murakkabliklarida donolik, rahm-shafqat va chidamlilik bilan harakat qilish imkoniyatini beradigan keng qamrovli ta‟lim paradigmasini himoya qiladi.