Mujtahid kim, Mujtahidlik shartlari - Sodiqov Nodirbek (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Hukmlarni istinbot qilishda lozim bo‟lgan ilmlari bor bo‟lib, Qur‟oni Karim va Sunnati Nabaviyyada zikr qilinmagan masalalarda ijtihod qilgan ulamolar, shuningdek jami fiqh masalalarini dalillari bilan bilgan, qo‟shimcha ravishda durust istinbot qila olish malakasi ham bo‟lgan odam “Mujtahid”dur.