O‘SMIR YOSHIDAGI O‘QUVCHILARNING HAYOTIY KOʻNIKMALARINI RIVOJLANTIRISHDA PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK USUL VA METODLAR - Qurbonova Nozigul Asiljon qizi, Qosimova Munojat Asqaraliyevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
O‘smir yoshdagi o‘quvchilarning hayotda muvaffaqiyatga erishish uchun zarur bo‘lgan hayotiy ko‘nikmalarni rivojlantirish zamon talabi hisoblanadi. Bu jarayonni baholash juda qiyin, chunki psixologlar o‘smir yoshidagi oʻquvchilarini eng adekvat va o‘ziga xos holatda - darsda oilasi bilan birga bo‘lganlarida o‘zlarini tutishlari va xarakter xususiyatlarini o‘rganib taxlil qiladilar. Hayotiy ko‘nikmalarni shakllantirishning o‘ziga xos usul va metodlari haqida fikr-mulohazalar keltirib o‘tilgan.