O‘zbekistonda axborot xafsizligiga oid sotsiologik yondashuv - X. U. Samatov, Y. Y. Turayev (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
O‘zbekistonda axborot xafsizligi soxasida sotsiologik qarashlarni o‘rganish, jamiyat va insonlarning o‘zaro uzviy bog’liqligini ta’minlash va bu borada keng ko’lamli islohotlarni tashkil etish kabi masalalar ko’zda tutilgan.