Zardushtiylik dinining paydo bo’lishi va taraqqiyot bosqichlari - Mo’minova Ziyoda Abbosxon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Zardushtiylik dini va uning muqaddas kitobi ―Avesto‖ ga bagishlangan. Zardushtiylik dinining muqaddas kitobi ―Avesto‖ qadimiy tarixga ega bo`lgan Ajam va Turon ahli siyosiy, ijtimoiy, madaniy, diniy, xo`jalik hayoti haqida ma`lumot beruvchi ilk muhim yozma manbadir.