O’smirlarga ijtimoiy tarmoqlarni cheklash kerakmi? - Vahobova Iqbolxon Abduvahidovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Bugungi kunda ijtimoiy tarmoqlar insonlarning kundalik hayotida muhim oʻrin tutadi. Ayniqsa, oʻsmirlar orasida ijtimoiy tarmoqlar juda ham keng tarqalgan. Ulardan oqilona foydalanishni o’rgatishimiz kerakmi yoki butunlay cheklash masalasi ko’rilar ekan ko’plab mulohazalarga duch kelamiz. Ko’pchilik bir necha yillar davomida butunlay taqiqlash eng to’g’ri yechim deb qaralsa bugungi kunga kelib ijtimoiy tarmoqdan unumli foydalanib bilim olayotgan yoshlar, mashhurlikka erishgan, o’z iste’dodini namoyon qilayotgan o’quvchilar yuqoridagi fikrni yechim emasligini ko’rsatmoqda.Ushbu maqolada, biz ijtimoiy tarmoqning o'smirlar uchun foydasi va zararini ko'rib chiqamiz, shuningdek, ularni taqiqlash kerakmi yoki yo'qmi degan savolga javob beramiz.