KICHIK MAKATAB YOSHIDAGI O’QUVCHILARNING JISMONIY SIFATLARINI TARBIYALASHDA AYLANMA TRENIROVKA METODINING AXAMIYATI - Xudayberganov Otabek Erkin o’gli; Xaitbayeva Dilafruz Erkin qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2023)
Ushbu maqolada kichik maktab yoshidagi bolalarni jismoniy sifatlarini rivojlantirishda aylanma trenirovka metodidan foydalanishning axamiyati o’rganilgan, adabiy manbalardan foydalanib bolalarda jismoniy tarbiya darslarida aylanma trenirovka mashq usullarining samarali ekanligi ko’rib chiqilgan. Kichik maktab yoshidagi bollarni xam jismonan, ruxan, fiziologik jixatdan xam rivojlanishida mashqlardan samarali foydalanishga e’tibor berilgan. Bu yoshda turli qobiliyatlar yanada jadal rivojlanadi, axloqiy fazilatlar, xarakter xususiyatlari rivojlanadi va davom etadi salomatlikni mustahkamlash va zarur jismoniy fazilatlarni rivojlantirish jismoniy faoliyatning turli shakllarida samarali ishtirok etish uchun o'z navbatida faol va maqsadli shakllantirish uchun sharoit yaratadi va bolalarning aqliy funktsiyalari va intellektual qobiliyatlarini rivojlanishini o’rgangan.