Neyron tarmoqlarda Perseptron qonuni asoslari va ta’sirini o‘rganish - Shermatov Boburjon Inoyat O‘g‘li, Allaberganova Nasiba Muradovna, Asqarova Dildora Ulug‘bekovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqola Perceptron qoidasining asosiy tushunchasini, uning matematik asoslarini va zamonaviy sun’iy neyron tarmoqlarini rivojlantirishdagi muhim rolini o‘rganadi. Oddiy, ammo kuchli o‘rganish algoritmi Perceptron Rule, mashinani o‘rganish va sun’iy intellektni rivojlantirishda hal qiluvchi omil bo‘ldi. Maqolada Perceptron qonunining cheklovlari va ular ko‘p qatlamli perseptronlar va boshqa murakkab neyron tarmoq arxitekturalarini ishlab chiqishda hamda, Python kutubxonalaridan foydalanib berilgan datasetni Perceptron qonuni orqali qanday ko‘rib chiqilganligi muhokama qilinadi.