Kompyuter viruslari va zararli dasturlar bilan ishlash - Yusufjonov Bahrom Yo‘ldoshovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Hammamizga ma‟lumki hozirgi biz yashayotgan raqamli dunyoda hayotimizning har bir jabhasi raqamli axborot texnologiyalariga chambarchas bog„liqdir. Yana shuni aytib o„tishimiz kerak axborot texnologiyalari rivojlangan sari axborotning yaxlitligiga, uning dalxsizligiga bo„lgan tahdidlar kuchayib bormoqda, buni esa biz anchagina ko„payib borayotgan va asosan software tizimlarini shikastlashga qaratilgan viruslar hamda zararli dasturlar misolida ko„rishimiz mumkin. Kompyuter viruslari va zararli dasturiy ta'minot raqamli xavfsizlikka sezilarli xavf tug'diradi va tizimlar va ma'lumotlarga jiddiy zarar etkazishi mumkin. Ushbu xavflarni tushunish samarali himoya choralarini amalga oshirish uchun juda muhimdir va bugunning dolzarb masalasi bo„lgan axborot xavfsizligini ta‟minlashning asosiy komponentlaridan biridir.