O’ZLASHTIRISHDA ORQADA QOLAYOTGAN O’QUVCHILAR BILAN OLIB BORILADIGAN PSIXOKORREKSION ISHLAR (BOSHLANG’ICH SINFLARDA) - RO'ZIMOVA GULORA ALIMOVNA (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ta`limning mazmuni o`quvchining bilimlarini egallashga qiziqishi o`z aqliy mehnat natijasidan qanoatlanish hissi bilan uzviy bog`liqdir. Bu his o`qituvchining rag`batlantirish bilan amalga oshiriladi va o`quvchida samaraliroq ishlash moyili istagini shakllantiradi. Bolada paydo bo`lgan faxrlanish o`z kuchiga ishonch hisslari bilimlarni o`zlashtirish va malakalarini rivojlanishiga xizmat qiladi. Kichik maktab yoshidagi bolalarni o`qitish jarayoni, o`quv faoliyatining asosiy kamponetlari: O`quv vaziyatlari, o`quv harakatlari, nazorat etishi va baholash bilan tanishtirishdan boshlanadi. Bu borada barcha predmetli harakatlar aqliy rivojlantirishga qulay bo'lgan sharoitda amalga oshirilishi juda muhim.