HALIMA XUDOYBERDIYEVA SHE'RIYATI - Jo'rayeva Shohista Choriyevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Taniqli o'zbek shoirasi Halima Xudoyberdieva Markaziy Osiyo adabiy manzarasida o'chmas iz qoldirdi. Uning mamlakatining boy madaniy merosi aks etgan she'riyati O'zbekiston qalbiga betakror nigoh bag'ishlaydi. Xudoyberdieva o'z she'rlari orqali tarix, urf-odat va shaxsiy tajriba iplarini ustalik bilan to'qib, chuqur shaxsiy va umumbashariy jihatdan bog'liq bo'lgan so'zlarning gobelenini yaratadi. Ushbu maqolada, biz shoiraning hayoti va ijodini haqida ma'lumot berib o'tamiz.