Yangi Oʻzbekiston respublikasi konstitutsiyasida Yangi O‘zbekiston — ijtimoiy va dunyoviy davlat - Jumayev Boburbek Yashnarbekovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Konstitutsiya nafaqat joriy qonun-qoidalar yig'indisi, balki ma'lum davlatning suverinetitini taminkab beruvchi vosita ham hiosblanadi. O'zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi xalq manfaatlari ustiga asos solingan bo'lib, unda jamiyat tushunchasi katta ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada Konstitutsiyada jamiyat, davlat va huquq masalalari haqida batafsil bayon qilinadi.