Ilk fiqhiy manzuma va uning muallifi haqida bilasizmi? - Shaydullayev Nurmuhammad (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada o‟z uslubi ya‟ni fiqhiy masalalarni nazmiy tarzda bayon etish borasida ilk bitilgan asar “Al-manzumatu fil xilafiyyat” (Ixtilofli masalalar borasidagi manzuma) kitobi va uning muallifi alloma Umar Nasafiyning hayoti va ijodiga tegishli ma‟lumotlar keltirilgan hamda asar bitilgan ilm, “xilof ilmi”ning ahamiyati bayon etilgan.