“Falsafa” atamisining kelib chiqishi. Falsafaning bahs mavzulari va muammolari. Falsafaning jamiyatdagi o`rni va vazifalari. - Jabborova Sayyora, Usmonova Shohsanam, Rustamova Mushtariy, Xatamova Adolatxon (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqola falsafa qanday yaralganligi, falsafiy qarashlarga turfa xilligi va olimlarning o`zgacha yondashuvlari asosida mujassamlantirilgan.