O„QUVCHILARGA ONA TILI VA ADABIYOT FANINING O„QITISHNING TA‟LIMIY XUSUSIYATLARI - Jumayeva Zilola Qo'ychiyevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Taʼlimning barcha bosqichlarida ona tilini oʻqitishning asosiy maqsadi oʻrganuvchilarning kundalik, ilmiy va kasbga oid sohalarda faoliyat olib borishi uchun kommunikativ kompetensiyasini shakllantirishdan iboratdir. Ona tili darslarini har bir mavzu doirasida oʻzaro turdosh va boshqa fanlar bilan bogʻlangan holda tashkil etish, oʻquv jarayonining mazmunli boʻlishini taʼminlaydi. Ona tili kommunikativ kompetensiyasi – ona tili boʻyicha egallagan bilim, koʻnikma va malakalarni muloqot jarayonida qoʻllash qobiliyati. Lingvistik kompetensiya - til sathlari haqida bilimlar va tilning ifoda vositalarini egallashni nazarda tutadi.