NbN[niobiy nitrit] va uning xossalari - Ramazonova Zulxumor Rustam qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Yangi materiallarni o'rganish sohani rivojlantirish uchun juda muhim rol o'ynaydi niobiy nitridi (NbN) asosan o'zining mashhurligi bilan mashhur o'ta o'tkazuvchan nanosimli bitta fotonli detektorlarni ishlab chiqarishda o'ta o'tkazuvchanlik xususiyatlari,biz u ham plazmonik nanoantenna ilovalari uchun material ekanligini ko'rsatamiz. Bu ishda biz o'tkazuvchanlik va o'tkazuvchanlik kabi nozik NbN plyonkalarining fizik xususiyatlarini o'lchash va davomida plazmonik nanoantenna rezonansining fizibilitetini va sozlashini ko'rsatishdir. Shuning uchun biz elektron yordamida NbN tuzilmalarini yaratamiz.