ABDULLA ORIPOV IJODIDA VATAN MADHI - Abdurahmonova Mavluda Ibragimovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Atoqli o'zbek shoiri va yozuvchisi Abdulla Oripov o'z asarlarida Vatanni chuqur va samimiy tarannum etishi bilan tanilgan. Uning she'rlarida O'zbekistonning go'zalligi, tarixi va madaniyatiga havas bilan to'lib-toshgan va u ko'pincha o'z xalqining matonati va ruhini nishonlaydi. Oripovning Vatanga bo'lgan muhabbati uning yurt va uning xalqining mohiyatini chuqur va hissiyot bilan qamrab olgan lirik va hayajonli tilida yaqqol namoyon bo'ladi.Ushbu maqola shoirning hayoti va ijodi va uning she'riyatda vatan madhini aks ettirishiga urg'u beradi.