Yo‘l qoplamasi notekisliklarining elektromobillar harakat samaradorligi va o‘tag‘onlik xususiyatlariga ta’sirini baholash - Begmatov Baxriddin Yaxshiboyevich; Normatov Javohir Odiljon o‘g‘li; Qo‘chqorov Jahongir Eshniyoz o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada yo‘l qoplamasi notekisliklarining elektromobillar harakat samaradorligi, energiya sarfi hamda o‘tag‘onlik xususiyatlariga ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqot davomida yo‘l sifati elektromobillarning akkumulyator quvvati sarfi, harakat xavfsizligi va transport ekspluatatsion ko‘rsatkichlariga qanday ta’sir etishi ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, notekis yo‘llarda elektromobillarda yuzaga keladigan dinamik yuklanishlar hamda ularning texnik agregatlarga salbiy ta’siri o‘rganilgan.