TEMIR YO‘LDA RELS ZANJIRLARINING AHAMIYATI. - Sanaqulov Elyor Shodiyar o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada temir yo‘l tizimida rels zanjirlarining ahamiyati va ularning texnik-iqtisodiy samaradorligini oshirishdagi roli tahlil qilingan. Rels zanjirlari temir yo‘l relslarini birlashtirib, transport vositalarining harakat xavfsizligini ta'minlashda muhim vosita hisoblanadi. Maqolada rels zanjirlarining mexanik xususiyatlari, ularning mustahkamligi va chidamliligining taʼsiri o‘rganilgan hamda texnologik yangiliklar asosida ularni ishlab chiqarish va texnik xizmat ko‘rsatishni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan. Tadqiqot natijalari temir yo‘l infratuzilmasining ishonchliligini oshirish va ekspluatatsiya xarajatlarini kamaytirishda rels zanjirlarining rolini namoyon etadi.