BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARIDA MUSTAQIL ISHLASH FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI. - Saidova Gavhar Ergashovna; Sayidova Muxabbat Kenja Qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining mustaqil ishlash ko‘nikmalarini shakllantirish, rivojlantirish va baholash usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, pedagogik jarayonda mustaqil faoliyatni rag‘batlantirish metodikasi, interfaol va muammoli o‘qitish texnologiyalari, loyiha va o‘yin metodlari orqali o‘quvchilarning mustaqil ishlash ko‘nikmalarini oshirish yo‘llari yoritilgan. Maqolada boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining tayyorgarligi, dars rejalari, metodik ko‘rsatmalar va amaliy mashg‘ulotlar orqali mustaqil faoliyatni rivojlantirishning samaradorligi ko‘rib chiqilgan. Shu bilan birga, o‘quvchilarda mustaqil fikrlash ko'nikmalari, muammolarni hal etish va ijodiy yondashuvni shakllantirish usullari ham tahlil qilingan.