BOLALARDA SUT TISHLARINI PARVARISH QILISHNING AHAMIYATI - Otaboyeva Nafisaxon Iqboljon qizi; Toxirova Muslima Shokirjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada bolalarda sut tishlarining anatomik va fiziologik xususiyatlari, ularni parvarish qilishning ahamiyati, noto‘g‘ri gigiyena oqibatlari hamda stomatologik profilaktika usullari yoritilgan. Shuningdek, sut tishlarining bolaning umumiy sog‘lig‘i, nutqi, ovqat hazm qilish tizimi va doimiy tishlarning shakllanishidagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, bolalik davrida og‘iz bo‘shlig‘i gigiyenasiga yetarli e’tibor berilishi kelajakdagi stomatologik kasalliklarning oldini olishda muhim omil hisoblanadi.