Hududiy sanoat parklarining samaradorligini oshirish va ularni boshqarishning zamonaviy iqtisodiy modellari - Utaganova Xadicha Xalilovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada hududiy sanoat parklarining iqtisodiy samaradorligini oshirish, ularni boshqarishning zamonaviy mexanizmlari hamda innovatsion iqtisodiy modellari tahlil qilingan. Shuningdek, sanoat parklarining hududiy rivojlanishdagi o‘rni, investitsiyalarni jalb qilishdagi ahamiyati, ishlab chiqarish infratuzilmasini takomillashtirish va raqamli boshqaruv tizimlarini joriy etish masalalari yoritilgan. Tadqiqot natijasida sanoat parklarini boshqarishda klaster yondashuvi, davlat-xususiy sheriklik modeli hamda raqamli iqtisodiyot elementlaridan samarali foydalanish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.