QASHQADARYO VILOYATIDA RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA XIZMATLAR SEKTORINING RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI - Sagdullayev Xurshid Zoyirovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyatida raqamli iqtisodiyot sharoitida xizmatlar sektorining rivojlanish xususiyatlari va tendensiyalari o'rganilgan. 2024–2025 yillardagi statistik ma'lumotlar asosida viloyat xizmatlar sektori dinamikasi tahlil qilingan, raqamlashuvning xizmat turlari bo'yicha differensiatsiyasi ko'rsatilgan. Tadqiqot doirasida raqamli indeks metodologiyasi qo'llanilgan bo'lib, xizmat ko'rsatish hajmining o'sish omillari miqdoriy baholangan. Natijalar sifatida raqamli transformatsiya jarayonida mintaqaviy xizmatlar sektori rivojlanishining asosiy cheklovlari va ustuvor yo'nalishlari aniqlangan.