UYG‘URLAR: YO‘QOLIB BORAYOTGAN MADANIYATMI? - Xolmurodov Salimbek Yuldoshivich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqola uyg‘ur xalqining tarixiy taraqqiyot yo‘li va uning Sharq sivilizatsiyasida tutgan o‘rnini tahlil qilishga bag‘ishlangan.Unda Uyg‘ur xoqonligi davridagi yuksak madaniy yuksalishdan tortib, bugungi kundagi etnik o‘ziga xoslikni saqlab qolish masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, o‘zbek va uyg‘ur xalqlari o‘rtasidagi madaniy va lisoniy yaqinliklar qiyosiy jihatdan yoritilgan.