FORS TILINI O‘RGATISH JARAYONIDA QO‘LLANILAYOTGAN ZAMONAVIY RAQAMLI VOSITALAR VA INNOVATSION TEXNOLOGIK YONDASHUVLAR - Murodov Normurod Toxirovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada fors tilini o‘qitishda zamonaviy texnologiyalarning ilmiy-nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda chet tillarni o‘qitish metodikasining umumiy tamoyillari asosida raqamli ta’lim vositalari, mobil ilovalar, kompyuter asosidagi til o‘qitish tizimlari hamda interfaol platformalarning didaktik imkoniyatlari yoritiladi. Shuningdek, kommunikativ yondashuv doirasida texnologiyalardan foydalanishning o‘quvchilarda lingvistik va kommunikativ kompetensiyalarni rivojlantirishdagi roli ko‘rib chiqiladi. Maqolada zamonaviy xorijiy ilmiy qarashlar asosida til o‘qitish jarayonini individuallashtirish, faollashtirish va samaradorligini oshirish masalalari tahlil etiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, raqamli va mobil texnologiyalar fors tilini o‘qitish jarayonini interaktiv, moslashuvchan va natijador ta’lim modeliga aylantirish imkonini beradi.