O’ZBEKISTONDA ICHKI BOZORNI RAQAMLI PLATFORMALAR ORQALI TARTIBGA SOLISH IMKONIYATLARI - Karimov Islom Salim o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada O’zbekistonda ichki bozorni raqamli platformalar orqali tartibga solish imkoniyatlari tahlil qilingan. Mamlakatda raqamli iqtisodiyotning rivojlanishi, e-tijorat platformalarining o’sishi va davlat tomonidan tartibga solish mexanizmlarini modernizatsiya qilish zarurati o’rganilgan. Tadqiqot davomida raqamli platformalarning bozor samaradorligiga ta’siri, narx shaffofligini ta’minlash, raqobatni kuchaytirish hamda iste’molchilar huquqlarini himoya qilish imkoniyatlari ko’rib chiqilgan. Xalqaro tajriba tahlili asosida O’zbekistonda raqamli bozor platformalarini joriy etish bo’yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.