FOREIGN POLICY OF THE GOLDEN HORDE: GEOPOLITICAL CROSSROADS OF DIPLOMACY AND MILITARY STRATEGY - Ramziddin Dustiyorov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada Oltin Oʻrda davlatining tashqi siyosatidagi ustuvor yoʻnalishlar, xususan, diplomatiya va harbiy strategiyaning oʻzaro bogʻliqligi tahlil qilinadi. Davlatning qoʻshni mamlakatlar, jumladan, Elxoniylar, Mamluklar va Vizantiya bilan munosabatlaridagi geosiyosiy manfaatlar yoritilgan. Tadqiqotda harbiy kuchning diplomatik muzokaralardagi oʻrni va savdo yoʻllarini nazorat qilishning tashqi siyosiy barqarorlikka ta’siri asoslab beriladi.