SAMARQAND VILOYATI SANOATINING TARIXIY RIVOJI VA MUSTAMLAKA DAVRIDAGI IQTISODIY O‘ZGARISHLAR. - Musurmonov Shoxrux Tursunovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur tadqiqot XIX asrning ikkinchi yarmi va XX asr boshlarida Samarqand viloyatida sanoatning rivojlanish jarayonlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda viloyatda sanoatning shakllanishi, asosiy tarmoqlari, ishlab chiqarish jarayonlari hamda iqtisodiy va ijtimoiy hayotga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, sanoat rivojlanishiga ta’sir etgan omillar, jumladan, Rossiya imperiyasi iqtisodiy siyosati, transport infratuzilmasi va mahalliy aholi ishtiroki kabi jihatlar yoritiladi. Ushbu ilmiy ish Samarqand viloyati sanoati tarixini o‘rganishda muhim manba bo‘lib xizmat qiladi.