KREATIV YONDASHUV ASOSIDA BIOLOGIYA FANINI O`QITISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - Ravshanov Ma’rufjon Baxtiyor og‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada biologiya fanini o‘qitishda kreativ yondashuvlar va innovatsion texnologiyalarni qo‘llash, tabiiy fanlarda dars jarayonini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Tadqiqot davomida kreativ va kontekstual usul texnologiyalarining o‘quvchilarning tanqidiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishdagi o‘rni va ularni dars jarayonida qo’llash tahlil qilingan. Maqolada nazariy bilimlarni hayotiy vaziyatlar bilan bog‘lash orqali dars samaradorligini oshirishning amaliy usullari va metodik tavsiyalar keltirilgan.