KONTINUUM VA YO‘L BILAN BOG‘LANISH - Saliyeva Sevara Ma’mirbek qizi; To`xtaboyeva Layloxon Umidjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada topologiya fanining asosiy tushunchalaridan biri bo‘lgan bog‘lanishli to‘plamlar, xususan, kontinium (metrik fazodagi ixcham va bog‘lanishli to‘plam) va yo‘l bilan bog‘lanish tushunchalari o‘rtasidagi bog‘liqlik va farqlar tadqiq etiladi. Maqolaning asosiy maqsadi har qanday yo‘l bilan bog‘langan faza bog‘lanishli ekanligini, biroq buning aksi har doim ham o‘rinli emasligini klassik misollar yordamida ko‘rsatishdan iborat.Ish davomida quyidagi masalalarga alohida e’tibor qaratilgan:​Kontinium tushunchasi: Kontiniumning topologik xossalari va uning metrik fazolardagi ahamiyati.​Yo‘l bilan bog‘lanish: Fazo nuqtalarini uzluksiz akslantirish (yo‘l) orqali tutashtirish imkoniyatlari.​Qiyosiy tahlil: "Topologik sinus egri chizig‘i" kabi maxsus misollar orqali bog‘lanishli, ammo yo‘l bilan bog‘lanmagan to‘plamlarning o‘ziga xos xususiyatlari.