BADIIY MATNNI MULTIMODAL TAHLIL QILISH ASOSIDA BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARINING ESTETIK TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYASI - Rahmonova Zamoraxona Yakubjanovna; Karimova Shahloxon Nemadjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqola boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining estetik tafakkurini rivojlantirishda badiiy matnni multimodal tahlil qilishning metodik imkoniyatlarini o‘rganishga qaratilgan. Tadqiqotda multimodal tahlil usullari orqali vizual, matnli va audio elementlarni birlashtirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning ijodiy va tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladigan interaktiv dars texnologiyalari tavsiflangan. Natijalar multimodal tahlil asosidagi pedagogik yondashuvlarning boshlang‘ich ta’lim jarayonida samaradorligini tasdiqlaydi.