TURIZM SOHASIDA INNOVATSIYALARNING TURLARI VA ULARNING O‘ZBEKISTON TURIZMINI RIVOJLANTIRISHDAGI AHAMIYATI - Ismailov Muhamadali Abdumumin o’g’li. (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada turizm sohasida innovatsiyalarning nazariy mohiyati, ularning asosiy turlari hamda innovatsion yondashuvlarning turizm faoliyatini rivojlantirishdagi roli tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida texnologik, boshqaruv, marketing, xizmat va institutsional innovatsiyalarning o‘ziga xos xususiyatlari ochib berilgan. Shuningdek, O‘zbekiston turizm sohasida innovatsiyalarni joriy etish amaliyoti va uning iqtisodiy samaradorligi baholangan.