FUNDAMENTAL GURUH TUSHUNCHASI - Saliyeva Sevara Mamirbek qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada algebraik topologiyaning muhim tushunchalaridan biri bo‘lgan fundamental guruh nazariyasi keng yoritiladi. Fundamental guruhning ta’rifi, uning hosil bo‘lishi, asosiy xossalari hamda turli topologik fazolarni o‘rganishdagi ahamiyati tahlil qilinadi.