MEHNAT MIGRATSIYASI VA OILAVIY BIZNES RIVOJI O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIK - Nurullayev Baxrom Botirovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada mehnat migratsiyasi va oilaviy biznes rivoji o‘rtasidagi bog‘liqlik masalalari o‘rganilgan. Migratsiya jarayonida vujudga keladigan pul o‘tkazmalari (remittanslar), migrantlar orttiradigan tajriba va ko‘nikmalari, shuningdek oilaviy biznesni moliyalashtirish mexanizmlari tahlil qilingan. O‘zbekiston misolida mehnat migratsiyasining oilaviy tadbirkorlikka ta’siri aniqlashtirilgan hamda bog‘liqlikning shakllari, turlari va amalga oshirish yo‘llari tizimlashtirilgan.