O’Z-O’ZIGA SHIKAST YETKAZISH (SELF-HARM) XULQ-ATVORINING O’SMIRLARDA HISSIY REGULYATSIYA BILAN BOGʻLIQLIGI. - Yo'ldosheva Setora Akrom qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqola o‘smirlarda kuzatiladigan o‘z-o‘ziga shikast yetkazish (self-harm) xulq-atvori va ularning hissiy regulyatsiya (emotsiyalarni boshqarish) qobiliyatlari o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni tahlil qiladi. Tadqiqot doirasida hissiy barqarorsizlik, negativ emotsiyalarni yengishdagi qiyinchiliklar va impulsiv xulq-atvorning o‘z-o‘ziga zarar yetkazish holatlariga ta’siri ilmiy jihatdan yoritilgan.