Bir o’lchamli chekli kvant o’rasidagi mikrozarracha energetik holatlarini tavsiflovchi transsendent tenglamalar - Tojimirzayeva Ozoda Vohidjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada bir o’lchamli simmetrik chekli kvant o’radagi mikrozarrachaning harakati nazariy tahlil qilingan. Maqolada m massali mikrozarrachaning U potensial balandlikka ega bo’lgan kengligi oraliqdagi kvant o’ra uchun transsendent tenglamasi umumiy ko’rinishi o’rganilgan. To’lqin funksiyaning simmetriya xossasidan energetik sathlarni hisoblashga imkon beruvchi juft va toq xolatlar uchun transsendent tenglamalar tizimi keltirib chiqarilgan.