TURIZM VA TA’LIM INTEGRATSIYASI: IQTISODIYOT VA TIL - Muxammedov Sayfiddin Ahmadjon o`g`li; Muhamadova Mohinabonu Ahmadjon qizi; Ikromova Mehrangiz Jasur qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada turizm, ta’lim va xorijiy tillar o‘rtasidagi o‘zaro integratsiya jarayonlari hamda ularning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri tahlil qilinadi. Mualliflar tomonidan turizm sohasida til kompetensiyasining ahamiyati, ta’lim tizimini modernizatsiya qilish zarurati va innovatsion yondashuvlar asoslab beriladi. Shuningdek, maqolada yangi iqtisodiy konsepsiyalar – lingvistik kapital, gibrid kommunikatsiya modeli va turizm-ta’lim klasterlari haqida fikr yuritiladi.