Boshlang‘ich ta’limda xalq og‘zaki ijodining tarbiyaviy ahamiyati. - Olloberdiyeva Shodiyona Baxrom qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim tizimida xalq og‘zaki ijodining tarbiyaviy ahamiyati keng yoritilgan. Xalq og‘zaki ijodi namunalaridan - maqol, topishmoq, ertak, rivoyat va afsonalardan foydalanish orqali o‘quvchilarda milliy qadriyatlarga hurmat, ma’naviy-axloqiy fazilatlar, vatanparvarlik tuyg‘usi hamda insonparvarlik g‘oyalarini shakllantirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada boshlang‘ich sinf o‘qituvchisining dars jarayonida xalq og‘zaki ijodi elementlaridan samarali foydalanish metodikasi, ularning o‘quvchilarning nutqini rivojlantirish, mustaqil fikrlash, ijodkorlik va mantiqiy tafakkurini oshirishdagi o‘rni asoslab berilgan. Xalq pedagogikasining zamonaviy ta’lim jarayonidagi ahamiyati, uning uzluksiz ta’lim tizimidagi o‘rni hamda tarbiyaviy imkoniyatlari ilmiy jihatdan yoritib berilgan.