YANGI TAHRIRDAGI KONSTITUTSIYADA OILA INSTITUTI VA UNING JAMIYAT HAYOTIGA TA’SIRI: HUQUQIY VA IJTIMOIY TAHLIL - Sh.Sh.Xudoyberganov; M. Abdugafforova; O. Yuldasheva (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada Yangi tahrirdagi O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasida oila institutining huquqiy maqomi, uning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni va davlat himoyasidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada "Oila – jamiyatning asosiy bo‘g‘ini" tamoyilini milliy va umuminsoniy qadriyatlar uyg‘unligi kontekstida yoritiladi. Maqolada globallashuv sharoitida oilaviy munosabatlarni mustahkamlashning ijtimoiy-huquqiy mexanizmlari va yoshlar tarbiyasidagi roli ilmiy jihatdan asoslangan.