Ikkinchi jahon urushi yillarida O’zbekiston xalqining Stalingradni ozod qilishdagi ko’rsatgan qahramonliklari (1942-1943-yillar) - Zokirjanov Mirzoxid Shuhrat o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqola 1942-1943-yillarda Vatandoshlarimizning Stalingrad mudofaasidagi jasoratlari, O’rta Osiyo harbiy okrugi qismlarining shahar mudofaasida qahramonliklari, mashhur Pavlov uyi himoyachilari taqdiriga bag’ishlanadi.